Seiko 5 “Datejust” – SNXJ89

 400,00

De Seiko SNXJ89 ook wel de “Poor man’s datejust” genoemd. Maar dit horloge is wel meer dan alleen een hommage naar de Rolex datejust.

Seiko is opgericht in 1881 door Kintaro Hattori toen hij zijn horloge en klokken winkel begon in Ginza, Tokyo. Pas in 1924 werd het eerste polshorloge op de markt gezet onder de Seiko naam, dit was het begin van zijn imperium in de horlogewereld. Seiko heeft sindsdien een aantal zeer iconische horloges op de markt gebracht, die ervoor gezorgd hebben dat het merk absolute status in de horloge markt heeft. Daarnaast is Seiko verantwoordelijk voor het eerste kwarts-horloge en voor wat we nu de kwarts crisis noemen in de horloge wereld. Wanneer mensen gevraagd wordt naar Seiko worden er vaak associaties gelegd met de kwarts horloges. Dit betekend niet dat Seiko gedefineerd moet worden door deze horloges. Seiko heeft namelijk een enorme collectie mechanische horloges van hoge kwaliteit. 

Waaronder de Seiko 5 series. vijf staat voor de vijf functionaliteiten die elk van de horloges heeft, namelijk:

  • Automatische uurwerk
  • Waterdicht
  • Datum-dagweergave op drie uur
  • Ingebedde kroon op vier uur
  • Duurzame kast en ban

 

De Seiko SNXJ wordt ook wel de Poor mans Rolex datejust genoemd. Dit komt door een aantal overeenkomsten zoals de jubilee band, fluted bezel, datum weergave op de drie uur en de sunburst afwerking op de wijzerplaat.

Het uurwerk van de Seiko SNXJ89 is een automatisch kaliber 7S26 met 21 juwelen en een gangreserve van 41 uur. Het horloge heeft een dag-datum complicatie op de 3-uurs positie, waardoor het gemakkelijk is om de dag en datum bij te houden.

Het glas van de Seiko SNXJ89 is gemaakt van hardlex, een type mineraalglas dat krasbestendiger is dan gewoon mineraalglas. Het horloge is ook waterbestendig tot 50 meter, wat betekent dat het bestand is tegen spatten en regen, maar niet geschikt is om mee te zwemmen of te duiken.

. Samen met het innovatieve diashock-systeem zorgt het ervoor dat dit horloge wel tegen een stootje kan. Seiko stopt dan ook veel waarde in hun horloges voor een betaalbaar prijs. Helaas wordt het horloge steeds zeldzamer doordat Seiko gestopt is met de productie van de SNJX89, daarnaast groeit de populariteit van dit horloge immens. Dit horloge is in excellente staat en wordt geleverd met doos en papieren.

Refentie                      SNXJ89

Materiaal                    Staal

Kaliber                       7s26

Gangreserve               43 uur

Afmetingen                37 mm

Wijzerplaat                 Sunburst zilver

Glas                            Hardlex kristal

Uurwerk                     Automatisch

Jaar                             2011

Waterdicht                  30m

Conditie

Staat                           Nieuwstaat

Doos                           Ja

Papieren                     Ja

Levering

De levering vindt plaats maximaal 2 dagen na aankoop binnen de EU. De transportkosten worden overigens vergoed door HetHorlogeHuis, voor meer vragen bekijk onze algemene voorwaarden.

"Your time is precious, spend it wisely"

Seiko 5 “Datejust” – SNXJ89

 400,00